terkacook.infoblog.cz

Rakytníková marmeláda

Publikováno 05.11.2014 v 20:29 v kategorii Marmelády s vůní podzimu, přečteno: 50x

na tuto neobvyklou marmeládu si připravíme:

3 kg rakytníku
2,5 kg cukru
gelfix, agar
trochu vody

postup:

Nejdříve si musíme otrhat rakytník, dá to opravdu hodně práce. Když máme rakytník othaný, tak ho propláchneme pod tekoucí vodou. Dáme ho vařit do hrnce, podlijeme trochou vody. Rakytník se nesmí vařit dlouho, aby jsme neztratili vitamín C, který obsahuje. Rozvařený rakytník propasírujeme přes jemné sítko, šťávu vrátíme do hrnce, chvíli zahřejeme a a přidáme cukr. Vaříme, dokud směs nezačne houstnout. Hustotu vyzkoušíme tak, že kápneme trochu směsi na talířek, pokud marmeláda neteče, můžeme dávat do čistých skleniček. Skleničky zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po 10 minutách skleničky otočíme nazpět. Ze 3 kilo rakytníku máme cca 15 malých skleniček.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?